6 Haziran 2015 Cumartesi

DEVRE TOPLANTISINDA ÇİFT RAKAMLARA ULAŞTIK


Polis akademisi 1976 yılı mezunları olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz buluşma sayısı 10’a ulaştı.
Akademi mezunları olarak bu buluşmaları çok önemsiyoruz. Çünkü polis koleji ve polis akademisi fiziksel olarak kapansa da biz mezunların gönlünde her zaman açık kalacaktır. Büyük Atatürk’ün emirleriyle açılan yuvalarımızın eğitimden uzak kaldığı her gün biz mezunlar için bir azaptır.
Yazımın başında belirtmeliyim ki devre toplantılarımızın sürekliliğindeki ana etken budur.
Polis koleji ve polis akademisi her birimizi yurdun her bir köşesinden, hatta Kıbrıs’tan bağrına topladı. Yıllarca eğitti. Hayata hazırladı. Sonra o yuvadan dağılarak yurdun değişik yerlerinde yıllarca görev yaptık. Artık emeklilik zamanımızdı. O ruh bizi yeniden buluşturdu. Bugünkü buluşma toplantılarımızın sürekliliği bu ruhun bir sonucudur. Biz biliyorduk ki taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğiydi.
İşte bu onuncu buluşmada, Haziran başında Kuşadası’nda bir araya geldik. Bir tur gemisiyle Ege denizine açıldık. Yaklaşık üçbin adadan Patmos, Girit, Santorini’ye uğrayarak Pire limanına ulaştık. Üçüncü gün Atina gezisinden sonra Mikanos adasına uğrayarak tekrar Kuşadası’na döndük. Öğrendik ki Yunan devleti, armatörlerinden vergi almıyormuş. Bunun için gemicilik gelişmiş. Sonuçta da ülke gelirinin yüzde 52’sini turizmden elde etmişler. Yani kaz gelecek yerden tavuğu esirgememişler.
Onuncu buluşmamızda Cevdet Özkaya, Emrullah Akçaoğlu, Erol Özdemir, Fahri Soysal, Faruk Tonya, Hayrettin Mungan, İrfan Banaz, Kenan Altan, Lütfiye Özüyılmaz, Mehmet Özbek, Mualla Kütük, Murat Karcıoğlu, Nurosman Deliloğlu, Orhan Gazi Öztürk, Recep Cin, Şenel Özkaya, Hüseyin Kibrit, Hasan Bendaşan devrelerimiz hazır bulundular. Yine polis akademisinin değerli mezunları Abdullah Yiğit, Kenan Birol, Cevat Tak, Abdullah Kök ve Fahrettin Kahyaoğlu bizleri onurlandırdılar. Sevgili müdürümüz Ayşe Kayıran ve diğer misafirlerimizle, eş ve çocuklarımızla birlikte ellidokuz kişiydik.
Gezimizi görüntüleyen fotoğraflar facebook sayfalarında yer almaya başladı. Yüzlerdeki ifadeler memnuniyeti yansıtıyordu. Tek bir serüven yaşandı. O da Mikanos adasında Mehmet Özbek’le eşi arasındaydı. Bir süre birbirlerini aradılar. Ancak üstün bir polislik refleksi ve sporculuk marifetiyle ada ile gemi arasında birkaç tur sonucunda mutlu sona ulaştılar. Buluşmaları tıpkı Türk filmleri finallerindeki gibi gerçekleşti ve fotoğraflarla kayda alındı. Facebook sayfalarında bu fotoğraflara da rastlanabilir.  
Polis akademisi 1976 mezunları olarak Gürcistan, Kıbrıs ve bu defa da Yunanistan olmak üzere sınır aşmaya devam ediyorduk. Dönüş yolunda genel kurul yine toplandı ve gelecek yıl için Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag merkezli bir buluşma kararı aldı.
Döndüğümüzde ülkemiz bizi yeni bir genel seçimin arifesinde bekliyordu. Daha güzel, daha aydın, daha müreffeh bir Türkiye için Kuşadası’ndan seçim bölgelerimize doğru yola çıktık. (2015)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder