24 Temmuz 2011 Pazar

BELÇİKA POLİSİNİN YAPILANMASINDA ÖZEL KUVVETLERİN YERİ

Özel kuvvetler birimi, 1972 yılında Münih olimpiyatlarında yaşanan olaylardan sonra kurulmuştur.
Özel kuvvetler birimi diğer birimlere destek birimidir. Kendi inisiyatifleri yoktur. Nereden yardım ya da destek istenirse orada görev yapmaktadır. Havacılık birimi, köpek ünitesi ve bilgi işlem bölümü mevcuttur. Toplam 540 personeli vardır. Bu, bağlı oldukları genel müdür yardımcılığı personelinin yarısına tekabül etmektedir. Anvers, Gent, Liege ve Charleroi olmak üzere 4 bölge kuruluşu vardır. Her bir bölge kuruluşunda 60’ar personel görev yapmaktadır.
Özel kuvvetler biriminde kadrolu 9 eğitimci ve 2 psikolog vardır. Sahada görev yaparken bu personel de görev yerine gelir ve böylece daha isabetli ve uygulamalı bir eğitim sağlanmış olur. Takdir edilir ki, özel kuvvetler birimi personeli ile diğer görevliler arasında fark vardır. Lojistik biriminde 20 personel ve 250 araç mevcuttur. 40 farklı tipte 1050 silah bulunmaktadır.
Yüzölçümü 32,545 kilometrekare, nüfusu on milyon olan Belçika’da terörist eylem çok olmadığı için özel kuvvetler birimi organize suçlara yönelmiştir.
Özel kuvvetler biriminde, 1990’larda sivil çalışan ve suçun sıkça işlendiği yerlerde ajanlardan oluşan sızma ekibi oluşturulmuştur. Uyuşturucu maddeler ve sanat eserleri suçlarını işleyenlere karşı görevlendirmeler yapılmıştır.
Özel kuvvetler biriminin parolası şudur:
1. Her zaman hazır olunması,
2. Konusunda uzmanlaşmış olunması,
3. Çalışanların birbirine ve görevine saygılı olması.
Özel kuvvetler biriminin iki önemli ünitesi mevcuttur:
Birincisi takip ünitesidir. 60 personeli vardır. Daha önce tespit edilen adresleri, adliyeye henüz gönderilmemiş işleri, kara ve hava yoluyla gidenleri takip söz konusudur.
İkincisi müdahale ekibidir: 45 personeli vardır. Terör suçlarına ve öteki ağır suçlara müdahale ederler. Yetkili kişilere karşı çok belirli ve kısa süreli tehdit varsa müdahale ekibi görevlendirilebilir. (2005)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder