Kısa adıyla CSO olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunu dolduran çok sayıda izleyicinin huzurunda, Atatürk’ün işaret ettiği çizgide seçkin bir topluluk vardı. Papyonlu ve siyah smokinli baylardan ve mürdüm renk kostümlü bayanlardan oluşan grup, 158’inci kuruluş yıldönümümüzde çağdaş bir tablo oluşturuyordu.
Şanlı bayrağımızın ve Genel Müdürlük forsumuzun süslediği sahne, iyi dizayn edilmiş ışıklandırma ile koro elemanlarımızın yüzünü öyle bir yansıtıyordu ki o yüzlerde sevgi vardı. O yüzlerde saygı vardı. İlgi vardı. Bilgi vardı. Çağdaşlık vardı.
Polis Radyo Tv ve Foto Film Şube Müdürlüğü personelinin görüntülerini kaydettiği konseri yine radyomuzun yetenekli polis memurları Fatma ve Oral Ararat’lar sundular.
Koronun şefliğini, TRT Ankara radyosu sanatçılarından Murat Kadir Gök yaptı. Koromuza TRT Ankara Radyosu saz sanatçıları eşlik etti.
En küçük rütbelisinden Birinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbelisine kadar, 158’inci Yıl konserinde görev alan koro elemanlarımızı da anmamız faydalı görülmektedir: Ahmet Obuz, Arife Güleşir, Aydın Uçar, Ayşe Gümüş, Belgin Turan, Cengiz Topsoy, Haluk Öğüt, Ercan Yılmaz, Erdal Karabulut, Erdoğan Sasa, Ergün Sözdemir, Ersoy Soykaldı, Ertuğrul Özyıldırım, Evren Elif İpek, Göksenin Baş, Hüseyin Topkara, Hüseyin Uslu, Medine Sılay, Mehmet Kara, Mehmet Uyanık, Meltem Sırmalı, Nuray Tunç, Nuriye Köseali, Nursel Gündüz, Nursel Yıldız, Nurten Haliloğlu, Özgür Bahadır Demir, Paşa Sinan, Raziye Körezlioğlu, Rukiye Uçan, Sema Daşçı, Semra Usluoğlu, Serdar Demir, Serpil Diren, Seval Demirkol, Seyfi Usluoğlu, Sinan Işık, Songül Yıldız, Ufuk Şen, Ümran Eraydın, Fahriye Okutan(ud).
Eserleri icra edilen birçok sanat adamı da izleyiciler arasındaydı. Şair ve söz yazarı Halil Soyuer ve Bolu Emniyet Müdürü Uğur Gür, Bestekâr Osman Babuşçu ve Özgen Gürbüz ilk aklımıza gelen isimlerdi.
Daire Başkanları Özkan Elgin ve Tuncer Özyer’in ev sahipliğinde ve Polis Radyo Tv ve Foto Film Şube Müdürü Haydar Acun’un teknik desteğinde yapılan konser, topluluğumuzun ikinci etkinliğiydi.
Kürdîlihicazkâr, hicaz ve nihavent makamında eserlerin sunulduğu konserde sürprizler de vardı. Koronun, coşkuyla dile getirdiği “Endülüs’te raks” şarkısında, sahnede profesyonel bir rakkase; zil, şal ve gülle gerçek bir şov sundu.
Bir başka sürpriz “Kömür gözün aklım aldı” şarkısı eşliğinde Ayrancı Halk Oyunları Topluluğunun gösterisiydi.
Esas sürprizi ise TRT ses sanatçısı Belgin Gök yaptı. Konserin son bölümünde şık bir yunus kıyafetiyle sahne alan sanatçı, görevden dönen bir polis memuru edasıyla ve elle selamlamada bulunarak eserlerini seslendirdi. Finalde ise polis marşını, koroyla birlikte okudu. Hep bando ile dinlemeye alıştığımız marşımız, TRT Ankara Radyosu saz sanatçıları eşliğinde bir başka güzeldi.
Kimi izleyiciler zaman zaman “İçimde nice uzun yılların özlemi var” diye geçmişe gittilerse de, konserin sonunda, bireyi önemseyen ve sanatla özdeşleşmiş topluluk elemanlarımızın gözlerinin parıltısı, o muhteşem salonun devasa ışıklarını gölgede bırakır gibiydi. Geleceğin aydınlığını müjdelercesine… (2003)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder